ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΩΝ
Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού
“ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”
για τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δημοτικές Εκλογές Οκτώβριος 2023

Ζούμε σε εποχή ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει αυξημένη ανασφάλεια για το μέλλον μας. Η ανεργία, η ακρίβεια, η εσωστρέφεια, η μείωση και η γήρανση του πληθυσμού μας, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος μας επηρεάζουν καθημερινά. Παράλληλα, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού και η απαξία των θεσμών κατατάσσονται στις σημαντικότερες ελλείψεις της περιοχής μας.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δεν έχει κατορθώσει να διαμορφώσει την ταυτότητα του μέσα στη νέα πραγματικότητα. Παρασυρόμενος από πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στον τόπο και στους πολίτες, μην έχοντας αξιόπιστη εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχει αφήσει αναξιοποίητο τον φυσικό πλούτο του και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Η παγκόσμια πραγματικότητα βάζει τις πόλεις να πρωτοστατούν στη Διακυβέρνηση των Κοινών και επιζητά πολίτες ενεργούς και δημοτικές αρχές έτοιμες. Για τον λόγο αυτό, είναι στο χέρι μας, οι επιλογές και οι πράξεις μας να θέσουν τις βάσεις για μια νέα εποχή για τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: τις Οινιάδες, το Αιτωλικό, το Μεσολόγγι.

Θεμελιώδης θεσμός του δημόσιου βίου μας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, θα διεξαχθούν σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας με έναν εκλογικό νόμο – δυστυχώς – συγκεντρωτικό. Η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να στοχεύσει στην ανασυγκρότηση του Δήμου μας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την χρονική συγκυρία της επετείου των 200 ετών της ηρωικής Εξόδου.

Η Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καλείται να εργαστεί μεθοδικά και με ξεκάθαρη στοχοθεσία:

 • Αφουγκραζόμενη τον δημότη.
 • Αξιοποιώντας κάθε ευρώ που διαχειρίζεται.
 • Διεκδικώντας υποδομές για τον Δήμο.
 • Επενδύοντας στον αγροδιατροφικό τομέα.
 • Στοχεύοντας σε οικοτουριστική ανάπτυξη.
 • Δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
 • Επιδιώκοντας έναν Δήμο θελκτικό για επαναπατρισμό.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να:

 • Κατευθύνουμε τις δράσεις για την υλοποίηση ενός δημοτικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης.
 • Εργαστούμε για την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων.
 • Αξιοποιήσουμε και απορροφήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
 • Διασφαλίσουμε την ενότητα της τοπικής κοινωνίας.
 • Φέρουμε εις πέρας με επιτυχία τις αρμοδιότητες μας, με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της συμμετοχής των πολιτών.
 • Ανακτήσουμε τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί, βάζοντας τέλος στη στείρα διαχείριση και την στασιμότητα.
 • Υιοθετήσουμε καλές πρακτικές αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνογνωσία.

Πιστεύουμε στα υγιή και ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας, τα οποία συγκροτούν δυνατές Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες. Ανθρώπους που αποφασίζουν να συνεργαστούν και να δώσουν νόημα στις έννοιες “ποιότητα ζωής” και “αξιοπρεπής εργασία”. Ανθρώπους που αγαπούν και προσβλέπουν να διαβιούν στην επαρχία, στηρίζοντας έμπρακτα την αποκέντρωση. Κοινότητες εύρωστες, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τις ανάγκες της νεολαίας και με αξιοπρέπεια τα γηρατειά. Δήμος που να πρωταγωνιστεί, επενδύοντας στη συνεργασία δημοτών, δημοτικών υπηρεσιών και αιρετών.

Θέλουμε να δούμε ξανά χαμογελαστά πρόσωπα και αισιοδοξία για την επόμενη μέρα.

Βασικές αρχές για εμάς: Ειλικρίνεια, Διαφάνεια, Αξιοπρέπεια, Ανιδιοτέλεια, Συμμετοχή, Συνεργασία, Δημοκρατική λήψη αποφάσεων, Συνέπεια.

Προτεραιότητές μας:

Το νερό, η ενεργειακή αυτάρκεια, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας, η ασφάλεια στο δημόσιο χώρο, οι χρήσεις γης, η σχολική στέγη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η λειτουργική καθημερινή μας κίνηση στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον, η κοινωνική πρόνοια, η μείωση ανισοτήτων, η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η απορρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία, η ψηφιακή μετάβαση, η προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες, η πολιτική προστασία, ο δημόσιος χαρακτήρας βασικών αγαθών και η διαμόρφωση πολιτιστικής στρατηγικής ενόψει της επετείου των 200 ετών από την ηρωική Έξοδο.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός μας συνδυασμός κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δημότη με στόχο να ενώσει νέα και έμπειρα πρόσωπα, ώστε να υλοποιήσουμε μαζί αυτά που τόσα χρόνια τώρα χαρακτηρίζονται ως “αυτονόητα” αλλά κυρίως, να δώσουμε στον τόπο μας ουσιαστική προοπτική καθιστώντας τον Δήμο Μεσολογγίου, Δήμο σταθμό στη Δυτική Ελλάδα. 

Για τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

“ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” 
Επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχος, Όλγα Δασκαλή.

Είμαστε εδώ. Είμαστε έτοιμοι.
Για ένα βιώσιμο μέλλον στον τόπο μας!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Κλείσιμο Παραθύρου Αναζήτησης