|

Ονομάζομαι Αρχοντούλη Ερασμία, γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1993 και είμαι μόνιμος κάτοικος του Αιτωλικού.

Το 2016 αποφοίτησα από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας (Κομοτηνή) το οποίο μου παρείχε τα πρώτα εφόδια ώστε να ασχοληθώ με τον τόπο μου ανακαλύπτοντας πτυχές της πολιτισμικής του ιστορίας. Την πτυχιακή μου εργασία την αφιέρωσα στο μουσείο Χαρακτικής Τέχνης Βάσω Κατράκη. Η έρευνα που είχα ξεκινήσει το 2015 με είχε απογοητεύσει ως προς τα δεδομένα που συνέλεξα, αφού τόσο το μουσείο όσο και τα έργα τέχνης είχαν υποστεί αρκετές φθορές, αλλά και το μουσείο είχε μείνει για αρκετά χρόνια κλειστό. Είναι κρίμα να διαθέτουμε μουσεία και να τα κρατάμε κλειστά. Εκείνο το καλοκαίρι χρειάστηκε να πάω αρκετές φορές μέχρι να πετύχω το μουσείο ανοιχτό.

Το 2022 τελείωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Πάτρα). Η διπλωματική μου ήταν αφιερωμένη στο Μεσολόγγι και στις Εορτές Εξόδου. Ήθελα να μελετήσω και να παρουσιάσω ένα ιστορικό γεγονός που έχει μεγάλη απήχηση στο κόσμο και πως μετατράπηκε σε ετήσιο μνημόσυνο που έχει επηρεάσει τόσο την τοπική όσο και την εθνική μνήμη. Μέσα από τις πανεπιστημιακές μου εργασίες αποσκοπούσα να αναδεικνύω τον πολιτισμό της περιοχής μου.

Βιοπορίζομαι από τα ιδιαίτερα φιλολογικών μαθημάτων. Μέσα από την δουλειά μου έχω αντιληφθεί ότι οι μαθητές μου δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για την τοπική ιστορία και τα αξιοθέατα που υπάρχουν. Προσπαθώ κάθε φορά να τους κάνω μια σύντομη περιγραφή για τα όσα διαθέτει τόσο το Αιτωλικό όσο και το Μεσολόγγι για να γράψουν μια απλή έκθεση με θέμα «Αξιοθέατα του τόπου μου που προτείνω σε έναν επισκέπτη». Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε και να προωθήσουμε περισσότερο την τοπική πολιτισμική μας ιστορία στις μελλοντικές γενιές που ακολουθούν; Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και τα Σχολεία με στόχο την ανάδειξη των αξιοθέατων που διαθέτουμε; Μήπως εκτός από το TikTok, το Facebook και το Instagram θα έπρεπε να γνωρίζουν περισσότερα για το τόπο τους;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Κλείσιμο Παραθύρου Αναζήτησης