|

Γέννημα, θρέμμα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, κόρη του Κωνσταντίνου Χαλαζιά με καταγωγή από την Λεύκα ορεινής Ναυπακτίας και της Λίτσας Χαλαζιά το γένος Γεωργιάδη Ποντιακής καταγωγής. Και οι δύο γονείς μου έζησαν, εργάστηκαν και δημιούργησαν σε αυτή την πόλη τιμώντας την ιερότητά της.

Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα του ΕΚΠΑ, ενώ στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με υποτροφία, στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών κρίσεων και είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκα σε διάφορα αντικείμενα στην Τεχνολογία της Πληροφορίας και των Υπολογιστών.

Έχω υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχω ασκήσει καθήκοντα Διευθύντριας στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και στο Γυμνάσιο Αιτωλικού. Aπό την νέα σχολική χρονιά θα εργάζομαι ως Διευθύντρια στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λυκειακές τάξεις και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει.

Έχω εργαστεί ως συντονίστρια και ως συνεργάτιδα στην υλοποίηση  προγραμμάτων, σε τοπικά και διασυνοριακά δίκτυα και στην εφαρμογή καινοτομιών, για το περιβάλλον και την εκπαίδευση. Αρκετά από αυτά τα προγράμματα έχουν αποσπάσει βραβεία και επαίνους.

Έχω επιμορφωθεί και έχω προσφέρει επιμορφωτικό έργο σε προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε θέματα που σχετίζονται με την βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Με τη συμμετοχή μου σε οργανωτικές επιτροπές για την  υλοποίηση μαθητικών φεστιβάλ, διαγωνισμών και εκθέσεων, με αρθρογραφίες, δημοσιεύσεις και εισηγήσεις  σε συνέδρια, περιοδικά  ποικίλης ύλης και εφημερίδες σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά και με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και διδακτικών μεθοδολογιών, στόχευα στην ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σε κοινωνικά ζητήματα.

Εργάστηκα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης, τα χρόνια που το ίδρυμα ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Μετά τις σπουδές μου στην Αθήνα με τον σύζυγό μου, Ευάγγελο Βαλλιανάτο δημιουργήσαμε την οικογένειά μας εδώ στο Μεσολόγγι και έχουμε τέσσερα παιδιά, την Βέρα, την Σεμίνα, την Δάφνη και τον Νίκο.

Αυτό που προσδοκώ και επιδιώκω είναι η αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο για όλο τον κόσμο,  γι΄ αυτό  και  συμμετέχω σε συλλόγους και ομάδες εθελοντικής δράσης. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα γυμνασιακά μου χρόνια ως συμμετέχουσα σε άτυπες και τυπικές ομάδες-Μέλος του Πανελλήνιου Μαθητικού Κινήματος και αργότερα μετά τις σπουδές μου μέσα σε Συλλόγους και Φορείς της πόλης μου. Ιδρυτικό μέλος του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Μεσολογγίου και της ερασιτεχνικής θεατρικής του ομάδας «Πρόβα». Ιδρυτικό μέλος επίσης της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Πράξη 12» όπου δραστηριοποιούμε έως σήμερα.

Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2019, ως Κοινοτική Σύμβουλος, όταν μας τίμησαν οι συντοπίτες μας με την ψήφο τους και εξέλεξαν το συνδυασμό μας «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» με επικεφαλή την Όλγα Δασκαλή. Δυστυχώς οι αρμοδιότητες του Κοινοτικού συμβουλίου αφαιρέθηκαν από την κεντρική εξουσία και δεν μας δόθηκε καμιά αρμοδιότητα από την Δημοτική. Ο ρόλος μας ήταν μόνο γνωμοδοτικός προς το Δημοτικό συμβούλιο και την Δημοτική αρχή για τα θέματα της κοινότητας.

Παρ’ όλες τις ανατροπές λειτουργήσαμε με συνέπεια , διαφάνεια και όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο απολογιστικό έργο το οποίο είναι δημοσιευμένο. Η συνεργασία μου με την Όλγα Δασκαλή ξεκίνησε από το 2014 μέσα από τις δράσεις «Φαντάσου την πόλη» και « Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους» και έκτοτε διατηρείται και ενισχύεται μέσα από την δράση μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, με έμφαση στη σύνδεση των θετικών απόψεων και προτάσεων υποστηρίζοντας με συνέπεια την νομιμότητα, την οικονομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Έχω πάντα την ανάγκη διεκδίκησης όλων των προοπτικών για μια βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη αλλά και για ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών αναλαμβάνοντας ατομική ευθύνη και συλλογική δράση. Θα είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.Έχω πάντα την ανάγκη διεκδίκησης όλων των προοπτικών για μια βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη αλλά και για ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών αναλαμβάνοντας ατομική ευθύνη και συλλογική δράση. Θα είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στους στόχους μου εάν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι. Π. Μεσολογγίου βρίσκονται:

  • Η βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη με έμφαση στην βελτίωση της ευαλωτότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος για βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες του Δήμου για την εξέλιξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Δήμου μας
  • Η αύξηση των θέσεων απασχόλησης και η χάραξη πολιτικής για τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια και την τρίτη ηλικία.
  • Η έμπρακτη αλληλεγγύη προς κάθε δημότη που περνάει δύσκολα και καλλιέργεια της κοινωνικής συνοχής.

Οι βόλτες στη λιμνοθάλασσα και στον Αράκυνθο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μου δίνουν χαρά, ενώ οι συνεργασίες για ένα σκοπό, αισιοδοξία για το μέλλον. Σε έναν Δήμο που οι πολιτικές αστοχίες έφεραν την υποβάθμισή του οφείλουμε να δράσουμε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Κλείσιμο Παραθύρου Αναζήτησης