|

Είμαι γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1970 όπου και ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου αποφοιτώντας από την Παλαμαϊκή Σχολή (1ο Λύκειο Μεσολογγίου) το 1988.

Είμαι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Αθήνα 1996 – Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου 2000, Ιρλανδία, (Περιφερειακές κρίσεις και βιώσιμη ανάπτυξη) και στο Πανεπιστήμιο του Ντεούστο 2001, Ισπανία, (Διεθνή Ανθρωπιστική Βοήθεια).

Από το 1997  έχω θητεύσει και εργασθεί σε περισσότερες από 17 χώρες (Καμπότζη, Μεξικό, Ονδούρα, Λίβανο, Αϊτή, Σερβία, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο, κ.α.). Αρχικά σε ανθρωπιστικές οργανώσεις,  στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από το 2004 εργάζομαι στον  Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.).

Με την τρέχουσα ιδιότητά μου ως Επικεφαλής του Τμήματος Αφοπλισμού, στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, παρέχω στρατηγική καθοδήγηση σε πάνω από 20 αποστολές, συμπεριλαμβανομένων της Σομαλίας, του Μάλι, του Καμερούν, Υεμένη και Λιβύη.

Είμαι παντρεμένος με την Κορίνα Βίντις (Ιταλίδα Υπήκοος) με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ιανέα και τον Ιάσονα.

Αν και δεν ειμαι μόνιμος κάτοικος Μεσολογγιου και δεν μπορώ να πω οτι ξέρω όλα τα προβλήματα σε βάθος (αλλα ποιος τα ξερει), διατηρώ πολύ στενούς δεσμούς με τον τόπο, μέσω των συχνών επισκέψεων μου, τους οικογενειακούς μου δεσμούς, και τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες.

Η πίστη μου σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, που κάποιους γνωρίζω από παιδί, και η αγαπη μου για τον τοπο με οδήγησαν να συστρατευθώ σε αυτήν την προσπάθεια.

Στόχος να συμβάλλω στην οικοδόμηση και υλοποίηση του πλαισίου δράσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση, επιτέλους, των δεδομένων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο τόπος μας και τη δημιουργία μιας σύγχρονης και φιλικής πόλης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Κλείσιμο Παραθύρου Αναζήτησης