|

Γεννήθηκα το 1970 και μεγάλωσα στο Μεσολόγγι όπου ολοκλήρωσα τη σχολική μου εκπαίδευση. Το 1988 πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησα το 1993. Εκπόνησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με θέμα «Υλικά προηγμένης τεχνολογίας» στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών (1998-2000), και τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα «Προσδιορισμός παρασιτοκτόνων και φαρμακευτικών ουσιών στο υδατικό σύστημα του ποταμού Αχελώου και μελέτη της φωτολυτικής και φωτοκαταλυτικής διάσπασης επιλεγμένων ρύπων» στο τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών (2006-2011).

Εργάστηκα από το 1995 στην ιδιωτική εκπαίδευση (στο ιδιωτικό φροντιστήριο «ΘΕΜΕΛΙΟ» 1998-2000 στο Μεσολόγγι και στο ιδιωτικό σχολείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» στο Αγρίνιο 2000-2008) και από το 2008 στη δημόσια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο Λύκειο Ευηνοχωρίου στο οποίο από το 2017-2023 υπηρέτησα στη θέση του Διευθυντή. Από το 1995-2012, δίδασκα ως εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Μεσολογγίου στο τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και στο τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης ενώ παράλληλα υπήρξα και επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα τόσο του ΤΕΙ Μεσολογγίου όσο και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα, υπηρετώ ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Είμαι παντρεμένος με την οφθαλμίατρο Βασιλική Σουβαλιώτη με την οποία έχουμε αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Κωνσταντίνο (πτυχιούχο του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του ίδιου τμήματος και υποψήφιο διδάκτορα στο A&M Texas University), την Μαρία-Αναστασία (τελειόφοιτο του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών), της Δήμητρας (τριτοετούς φοιτήτριας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και του Ιωάννη (μαθητή της Α΄ τάξης του Λυκείου).

Συμμετείχα και συμμετέχω σε πολλούς τοπικούς Συλλόγους, συλλογικότητες και φορείς (Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο Αη Συμιός», Αθλητικός Σύλλογος «Αστέρας Μεσολογγίου», μέλος της διαχειριστικής Επιτροπής της Ι.Μ. Παναγίας Ελεούσας Κλεισούρας Αιτωλικού, άτυπη ομάδα «Λιμνοθάλλαζα», κ.α.) του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
Είμαι αιρετό μέλος του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου από το 2019 μέχρι σήμερα.

Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο που διαθέτει σπάνιο φυσικό κάλλος, τεράστια ιστορία που έχει τις ρίζες της στα βάθη των αιώνων και φτάνει μέχρι την σύγχρονη εποχή, πλήθος πνευματικών ανθρώπων που άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και το σημαντικότερο: ανθρώπους που τον αγαπούν και παλεύουν μέσα από την καθημερινότητά τους να τον αναδείξουν και να του δώσουν τη θέση που του αξίζει. Η αιτία για την ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι η ανάγκη στήριξης των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας καθώς και να επιστρέψουν όσοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν.

Στόχος μου είναι να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην πραγμάτωση του οράματος του Συνδυασμού «Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία πολιτών» με επικεφαλής την Όλγα Δασκαλή, για να δούμε το Μεσολόγγι που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπούμε να αναπτύσσεται και να ευημερεί.

Νικόλαος Σταμάτης
Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Αιτωλοακαρνανίας
Χημικός (Ph.D., M.Sc.)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Κλείσιμο Παραθύρου Αναζήτησης